Jadłospis

Tygodniowe menu:            

  06.12.2021 r. – 10.12.2021 r.

poniedziałek    – zupa z botwinki (7,9)*, spaghetti (1,3,7,9)*
wtorek     – zupa brokułowa (7,9)*, podudzie z kurczaka (1,10)*, ryż paraboliczny, surówka z białej kapusty
środa         – zupa pomidorowa z makaronem (7,9)*, kotlet mielony (1,3)*, ziemniaki (7)*, buraki
czwartek   – zupa jarzynowa (7,9)*, pierogi z serem (1,3,7)*
piątek        – zupa kalafiorowa z grysikiem (1,9)*, paluszki rybne (1,3,4)*, ziemniaki (7)*, brokuł gotowany
 * Alergeny występujące w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten
2. Skorupiaki
3. Jaja
4. Ryby
5. Orzechy ziemne
6. Soja
7. Mleko i produkty pochodne
8. Orzechy
9. Seler
10. Gorczyca
11. Sezam
12. Dwutlenek siarki (używany jako substancja antyutleniająca i utrwalająca, obecna na przykład w owocach suszonych, winie, przetworzonych ziemniakach)
13. Łubin
                                                                                                                                        SMACZNEGO 🙂
Posiłki, które proponujemy naszym uczniom, są smaczne, świeże i zdrowe. W dziennym rozkładzie zajęć przewidziana jest 1o-minutowa przerwa śniadaniowa, podczas której uczniowie spożywają przyniesione z domu śniadanie oraz trzy 15-minutowe przerwy obiadowe przeznaczone na zjedzenie obiadu.
Za planowanie i przygotowanie posiłków dla naszych wychowanków odpowiada firma cateringowa
Grupa Gastronomia Śląsk Sp. z o.o. w Tarnowskich Górach.
 
                                                       Nasza jadalnia:

    

                           

                  

                                                                                                     

 

Nr konta, na które należy wnieść opłatę za obiady:

BANK: Santander Bank: 18 1090 1825 0000 0001 4381 6817.